Omenakääriäinen (Cydia pomonella), feromonikapseli

5,25 

Omenakääriäisferomonikapseli feromonipyydykseen

Tuotetunnus (SKU): 7080 Osastot: ,

Sisältää yhden (1 kpl) omenakääriäisferomonikapselin. Omenakääriäisferomonikapseli suositellaan vaihdettavaksi 6 viikon kuluttua ensimmäisen feromonin asennuksesta, jotta feromonin teho kattaa koko kasvukauden ja mahdollisen toisen sukupolven. Tämän tuotteen lisäksi tarvitset pyydysrungon sekä liimapohjat (myydään erikseen).

Feromonipyydyksien käyttö perustuu hyönteisnaaraiden erittämien, koiraita houkuttelevien aineiden vaikutukseen. Saaliin perusteella arvioidaan torjunnan tarve ja torjunnan ajankohta. Pyydyksiä voidaan käyttää myös suoraan torjuntaan (esimerkiksi omenakääriäinen, herukkalasisiipi ym.), olosuhteista riippuen feromonipyydysten käytöllä on myös tuholaiskantaa pienentävä vaikutus. Feromonipyydysten avulla saadaan selville tuholaislajin esiintyminen viljelyksellä jo ennen vioitusten syntymistä, helpotetaan torjunnan tarpeen arviointia ja tarkennetaan torjunnan ajoitusta sekä vähennetään tuholaisten määrää.

Lisätiedot

Sisältö

1 kpl folioon/muoviin pakattu feromonihaihdutin

Säilytys

Feromonikapselit tulisi säilyttää pakastimessa käyttöönottoon asti!

Huomioitavaa

On suositeltavaa käyttää suojakäsineitä, jos asentaa eri lajien feromoneja, etteivät eri lajien tuoksut sekoitu keskenään. Merkitse myös pyydysrunkoon tarkkailtava laji ja käytä samaa runkoa samalle lajille myös seuraavina kesinä.