Greenstim, 2 kg, Lalstimosmo

54,44 

Biologinen kasvunedistäjä, mikä ylläpitää kasvisolujen vesitasapainoa, parantaa veden ja ravinteiden kulkua sekä tehostaa fotosynteesiä epäedullisissa lämpötila- ja kosteusoloissa ja suolaisessa maaperässä.

Erikoistarjouserä, tarjous voimassa 3.6.- 17.7.2022. Tuotteen päiväys umpeutumassa tämän kasvukauden jälkeen.

Kuvaus

Tuote sisältää kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka on kasvien luontainen stressinkestävyyttä parantava osmolyytti. Sen käyttötarkoituksena on ympäristöstressien aiheuttamien negatiivisten vaikutusten vähentäminen. Glysiinibetaiini ylläpitää kasvisolujen vesitasapainoa, parantaa veden ja ravinteiden kulkua sekä tehostaa fotosynteesiä epäedullisissa lämpötila- ja kosteusoloissa ja suolaisessa maaperässä.

Greenstimin (uusi nimi Lalstimosmo) käyttö eri kasveilla:

Avomaan vihannekset ja yrtit: Ruiskuta pikkutaimet 0,6 % LALSTIM OSMO -vesiseoksella (6 g/litra vettä) kosteiksi, mutta ei valuviksi. Käyttömäärä avomaalla on 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä. Toista käsittely tarvittaessa 3 viikon välein.

Hedelmäpuut: Hallavaurioiden ennaltaehkäisyyn ruiskuta kasvusto kukintavaiheessa 5−7 kg/ha sekoitettuna 500−1000 litraan vettä.

Omena ja päärynä: Hedelmien halkeilun ennaltaehkäisyyn ja varastointikestävyyden parantamiseen ruiskuta kasvusto n. 4 viikkoa ennen sadonkorjuuta 4 kg/ha sekoitettuna 500−1000 litraan vettä.

Kirsikka ja luumu: Halkeilun ennaltaehkäisyyn ja kauppakestävyyden parantamiseen ruiskuta kasvusto n. 4 viikkoa ennen sadonkorjuuta 4 kg/ha sekoitettuna 500−1000 litraan vettä. Toista käsittely n. 2 viikkoa ennen sadonkorjuuta 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä.

Viiniköynnös: Halkeilun ennaltaehkäisyyn ja kauppakestävyyden parantamiseen ruiskuta kasvusto n. 4 viikkoa ennen sadonkorjuuta rypäletertun ollessa lähes täysikasvuinen 4 kg/ha sekoitettuna 500−1000 litraan vettä. Toista käsittely n. 2 viikkoa ennen sadonkorjuuta rypäleiden alkaessa värittyä 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä.

Kasvihuonetomaatti, -kurkku ja -paprika: Ruiskuta kasvusto LALSTIM OSMO
-vesiseoksella (2−3 kg/ha) kosteaksi, mutta ei valuvaksi vesimäärällä 400−1000 l/ha. Kivivilla-alustalla käsittely voidaan tehdä tippukastelun kautta (2−3 kg/ha). Käytä korkeampaa käyttömäärää (3 kg/ha) suurelle kasvustolle ja sadontuottovaiheessa.

Koriste- ja taimistokasvit: Ruiskuta pikkutaimet ja pistokkaat 0,6 % LALSTIM OSMO
-vesiseoksella (6 g/litra vettä). Ruiskuta pikkutaimet ja pistokkaat kosteiksi, mutta ei valuviksi. Käyttömäärä avomaalla on 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä. Toista käsittely tarvittaessa 3 viikon välein.

Marjakasvit: Hallavaurioiden ennaltaehkäisyyn ruiskuta kasvusto kukintavaiheessa 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä. Sadon kauppakelpoisuuden parantamiseen ja halkeilun ennaltaehkäisyyn ruiskuta kasvusto 2−4 kg/ha sekoitettuna 400−1000 litraan vettä. Aloita käsittely raakilevaiheessa ja toista 2−3 viikon välein.

Golf- ja urheilunurmet: Ruiskuta varhain keväällä 1−2 kertaa, kesällä 2−4 viikon välein ja 1 kerran syksyllä viimeisen leikkuun jälkeen. Käytä LALSTIM OSMOa 2−4 kg/ha sekoitettuna 200−400 litraan vettä.

Peruna: Ruiskuta kasvusto mukulanmuodostuksen alkuvaiheessa kasvuston ollessa n. 15−25 cm korkea. Lisäksi kasvusto voidaan ruiskuttaa hallan uhatessa. Käytä LALSTIM OSMOa 2 kg/ha sekoitettuna 200−400 litraan vettä.

Käyttö luomutuotannossa sekä käyttö muiden valmisteiden kanssa: Greenstim on hyväksytty luomutuotannossa.

Tuotetta voidaan ruiskuttaa seoksena yhdessä lannoite- ja kasvinsuojeluvalmisteiden kanssa.

Vaikutusaika: Greenstimin teho säilyy kasvissa noin 3 viikon ajan ruiskutuskäsittelystä. Ruiskutuksen jälkeen kestää enintään 24 h, jotta glysiinibetaiini on levittäytynyt eri kasvin osiin.

Ohjeiden lähde: Verdera Oy (tuotteen valmistaja)

Lisätiedot

Paino 2 kg
Pakkauskoko

2 kg

Käyttökohteet

vihannekset avomaalla ja kasvihuoneessa, hedelmäpuut, marjakasvit, peruna, koriste- ja taimistokasvit sekä urheilunurmet.

Säilyvyys ja säilytys

Huoneenlämmössä ja kosteudelta suojattuna.
Tuote säilyy avaamattomassa pakkauksessa 3 vuoden ajan.

Ainesosat

Tuote sisältää sokerijuurikkaasta eristettyä glysiinibetaiinia

Huomioita

Valmiste soveltuu luomutuotantoon